Kinesiotape terápia Kismamáknak

Professionális terápia és fájdalomcsillapítás, gyors és mellékhatásmentes

Pilates oktatóként naponta találkozok sportsérülés után hozzám érkező emberekkel, ízületi gyulladásban szenvedőkkel, gerincsérves gyógyulni vágyókkal. A Pilates egy kiváló mozgás. Gerinc-és ízületkímélő, gyorsan és eredményesen erősíti meg a core izmokat, így elkerülhetők a későbbi gerincsérvek, sérülések.

Már 5 éve tartok Pilatest kismamáknak is, akik szerencsés esetben életük legboldogabb, legfelhőtlenebb 9 hónapját töltik, míg megszületik 1.,2. v sokadik gyermekük.

Az esetek többségében azonban ez ritkán adatik meg. Egyre gyakoribb kismamáknál is a gerincsérv, a hát-és derékfájás és a köldöksérv. A végtagok vizesednek, a mellek egyre növekvő súlya fájdalmassá teszi a váll és a felső hát izmait is. A has a 3. trimeszterre édes és nehéz teherré válik, a bőr elkezd megnyúlni és a striák egyre nagyobb számban jelzik, hogy valamit tenni kellene…..

A keleten már 45 éve használt KINESIOTAPE terápia végre elkezdett hódítani Európában is. Úgy gondolom, ezzel én is tudok segíteni a kismamáknak , hogy könnyebb legyen a várandósság, ezért az Oriolus-mednél, (Európa 3. legjobb iskolájában) , Quastné Rigó Katalintól tanultam a Kinesiotape terápiát.

A JÓL felhelyezett szalag a bőrt megemeli és nagyobb térfogatot biztosít a helyi vér- és nyirokkeringésnek, az immunrendszer takarító munkája hamarabb lezajlik. A sérült izmon a nyomás jelentősen csökken, ami gyors és nagymértékű fájdalomcsillapítást eredményez. S ha nem fáj, akkor újra mozog, s ha újra mozog, tovább gyorsul a lokális keringés és ezzel együtt a gyógyulás. Tehát a TAPE az öngyógyulást serkenti és támogatja.

Milyenek a szalagok?

  • Rugalmasak, 130-140%-ban nyújthatók, akár a bőr
  • Olyan vékonyak, mint a bőr
  • Vízállóak, mint a bőr
  • Légáteresztőek, mint a bőr
  • 95-100% pamutból készülnek
  • Latex-mentesek

Milyen esetben alkalmazható a KINEZIOTAPE?

1. Szülés előtt- és után

2. fájdalomcsillapításra

3. nehéz hasra (tehermentesít)

4. hát-és derékfájásra

5. köldöksérvre (már újszülött kortól)

6. szétnyílt hasizomra

7. striák megelőzésére és kezelésére

8. megereszkedett hasra, kötényhasra

9. hát-és vállfájásra

10. vizesedésre

11. „banyapúp” 90%-ban eltüntethető

12. szoptatás alatt is használható!

13. izomlazításra

14. tartáskorrekcióra


Szeretettel várlak Téged is!

A kezelések előre egyeztetett időpontban történnek!

Bejelentkezés a +36 20 420 3151 telefonszámon!

Galéria

Élő adásban voltunk 2017.08.14-én a BALATONI NYÁR c. műsorban