Kelemen Andrea - Pilates oktató

2009-ben végeztem Győrben a NYME rekreációszervező és egészségfejlesztő szakán, majd Szőke Mariannánál (a klasszikus Pilates hazai meghonosítójánál) tanultam nemzetközileg is elismert és az Amerikai Fitnesz Akadémia által akkreditált képzésen.

2010 óta Pilates instruktorként dolgozom, okleveles Pilates oktató vagyok. A számomra legkedvesebb módszert alkalmazom: a klasszikus Pilates elemeire építve fitball-lal, softball-lal, gumiszalaggal és súlyzóval tartom eszközös óráimat.

Hogy minél szélesebb körben és minél több embernek segítsek, ezért 2013-ban elvégeztem a Kismama Pilates oktatói képzést is, mely nem csak nekem adott újabb feladatokat, hanem újabb élményekhez és lehetőségekhez jutottak a gyermekeket váró nők is.

Eddig közel 3000 Pilates órát tartottam - több száz embernek. A Pilates előnyeit kihasználva egyre többet foglalkozom csípő-, váll- és gerincrehabilitációval is, hiszen egyre több az ülőmunkát végző ember, aki mozgáshiánnyal küzd, és nagy esélye van a mozgásszervi betegségekre. Célom az, hogy a Pilates sokoldalúságát használjam nem csak a megelőzésre, hanem rehabilitációra, és hatékony alakformálásra is.